vorige

 

 

 2.8   Weet jij wat B.T.W. betekent?

 Belasting toegevoegde waarde! Je hebt een bedrijf, winkel of handel, je verkoopt een product, en daar doe je bijvoorbeeld 18 % btw bovenop, en dat bereken je dus door aan je klant.

 Je ontvangt dus extra geld, wat je later, spijtig genoeg, weer moet weggeven aan de overheid. Geld is energie, geld is een vorm van energie overdracht, en die btw dat niet van jou is moet je afdragen, doorgeven.

 Het mooie van ‘dit’ systeem is, dat wat je ontvangt, en je weer weg moet geven, je door dat weggeven, er weer allerlei zaken voor terug ontvangt, in de vorm van voorzieningen van Algemeen Nut.

 BTW dus …

Veronderstel nou … dat het ook zo met ‘liefde’ in elkaar zit. Liefde is ook energie, je ontvangt het, en je geeft het ook door. Ieder mens is daar getuige van, je ziet het bij geboorte van jonge wezens, je maakt het mee, je ziet liefde en de warme afstraling ervan neem je in je op.

 ‘Liefdesenergie’ we ontvangen het, mogen ervan genieten, en geven het door, en als je het weggeeft krijg je het ook weer terug. In de vorm van aandacht, warmte en mededogen. Het grote verschil met belasting áfdracht is, is dat ‘liefde’ géén “belasting” is in de ware zin van het woord! Nooit een ‘belasting’ kan zijn!

 Dan heb ik het natuurlijk over pure liefde, onvoorwaardelijke liefde, belangeloze liefde. Liefde dat geen belasting is, maar juist het tegenovergestelde!, het is ‘verlichting’ kijk maar naar de schoonheid van de natuur, een bloem die zich kwetsbaar opent. Schoonheid dat zich aan ons toont, via een pasgeboren wezen, dat puur en ongekunsteld ronddartelt van levenslust, in de zuiverheid van nieuw leven en een onbesmet geweten.

 Ja, dat is belangeloze liefde,

liefde als toegevoegde waarde erkennen.