vorige

 

 

 2.9   Weet jij wat BTW betekent?

Ja, het betekent … “Belangeloze Toegevoegde Waarde”.

Het verschil met B.T.W. is dat bij ‘belangeloze toegevoegde waarde’, ‘liefde’ in eerste instantie de “bron” is, van het meest ‘wezenlijke’ van al het organische leven, het is pure levenskracht, liefdeskracht. Dat wordt bij ieder van ons bij geboorte meegegeven.

En dan kan en mag het worden doorgegeven, liefde is een ‘weggeef’ artikel! … Je ontvangt het om het weer door te geven, het grootste verschil met geld is, dat je ‘liefde’ niet kan oppotten, niet in een kluis kan bewaren, en dat liefde nooit in waarde kan dalen, het is van een ‘constante’ dat ‘wereldwaarde’ heeft.

Liefde kan dus niet in een schatkist opgeborgen worden, het kan niet zo zijn dat ‘jij’ er meer van bezit dan een ander. Liefde heeft in mijn optiek wel een vermogenskracht, in de zin van ‘liefdesvermogen’, maar dan niet als macht, wel als ervaringsvermogen, dat je als mens geleerd hebt er attent op te zijn en er mee om te gaan.

Het is natuurlijk wel zo dat ieder mens er weer anders mee om gaat, ondanks die ‘constante’ is ‘liefde’ wel afhankelijk van de mens hoe deze met haar omgaat. Jammer genoeg is het zo, dat bij veel mensen, de spontane en belangeloze liefde, in de loop van hun leven verborgen raakt, ingekapseld door een verdedigend harnas van ongenaakbaarheid, dat mede in de loop der jaren is opgebouwd, door opvoeding en levensomstandigheden.

‘Belangeloze toegevoegde waarde’, ja, laten we daar allen aan blijven bijdragen, het is nog niet te laat, ook al kastijd het leven ons, mislukken liefdesrelaties soms, laten wij gewoon door gaan met het uitdelen van liefde, zonder het in bezit te nemen, zodat het zich als een lopend vuurtje over de aarde kan blijven verspreiden.

Lucas