vorige

 

6.2 WERELD VAN MORGEN IS GISTEREN AL BEGONNEN …

 

Een verhaal over Gisteren Vandaag en Morgen.

 De wereld van morgen, is gisteren al begonnen, en “vandaag kunnen wij de wereld van ‘morgen’ nog de goede kant opsturen!” Als wij dat willen!

Wat hier bedoeld wordt is, dat ‘vandaag’ gisteren en in de voorbije eeuwen al is begonnen … En vanaf vandaag begint toekomst, die door ons ‘vandaag en morgen wordt voorbereid’. En ‘vandaag’ is dus op weg zijn naar morgen, naar toekomst.

In de voorbije eeuwen heeft de (r)evolutie snel voortgang geboekt, in de zin van vele industriële en technische ontwikkelingen. Door die technologische ontwikkelingen zijn er zowel goede als slechte zaken aan de orde van de dag. Maar erger nog is dat ‘mensheid’ zowel sociaal als menslievend als het ware in een stilstand geraakt. De wereld van gisteren waren wij, de ouderen van vandaag, en de volwassenen van nu. De wereld van morgen zijn de jongeren van vandaag, zij ‘worden’ de ouderen van de toekomst. Zo zal het altijd zijn, het is een wet van komen en gaan.

De betekenis van dit gestelde is, dat de ouderen van vandaag, gisteren medeverantwoordelijk waren, hoe het vandaag er aan toe gaat, wat er vandaag hier gaande is. En dat betekent dat de jongeren van vandaag mede verantwoordelijk worden, voor de wereld van ‘morgen’.

 De wereld van morgen, is vandaag al aan het beginnen. En ‘vandaag’ kunnen wij die wereld van ‘morgen’ nog de goede kant opsturen!

 Dat is toch iets wat de moeite waard is om ons op te bezinnen, waar of niet?