vorige pagina

 

 

GENIETEN  BUITEN IN DE BOSSEN ….

 

Oh dat vele groen om mij heen, en die zomerse hitte, gisteren zag ik de bladeren zo treurig hangen. Maar hier zie ik dat niet, hier is het anders. Overal koele frisse kleuren met krachtige groen schakeringen.

Is dan de ruis in de bomen, en die aanwakkerende en wegstervende wind geluiden, van eeuwig-zingen-de bossen?

 Als Dat Wat God Is, hier ook aanwezig is, is het duid-baar en voelbaar op elk stukje vierkante meter grond in dit bos.

 Dat is hier wel, zichtbaar voelbaar en hoorbaar aanwezig. In de stilte van de bewegende takken van de staande bomen en het hoog opgroeiende gras, diepe orgoone groenheid der wijsheid.

 In dit groeikrachten veld, waar ik zit op een platte stronk van een boom, komt de vraag in mij op, waar is die God van jullie? Die, of ‘DatWatGodIs’, is hier werkzaam in alle mogelijke groei-werkzame natuurgetij. Is hier werkzaam en actief aanwezig als groei, als kracht, als orgoon, zichtbaar in vaste vloeibare en tastbare vorm, als energie, levensenergie.

 Ooit was er alleen ‘dit’ aanwezig op aarde, volop natuur en weidse heidevelden, en toen kwam de mens, die er uitleg aan wilde geven, hoe het kwam, en waar het naar toe ging, maar die toen toch nog maar heel weinig wist.

 Hier … weidse ruimten dóór bomen, struiken, bladeren, dennenbomen en struiken begrenst, als op een groen tapijt van hoog opgroeiende bodem bedekkingen neer-gepland. 

 Met statische bomen in dit dennenbos, zij reizen omhoog, stil wuivend in de toppen, heupwiegend vanuit hun omhoog reizende stammen staan ze in verbondenheid met de aarde.

 Dit is zichtbare levende aarde-laag, al eeuwenlang door standvastig groeien, versterven en sterven tot een wereldse grootsheid gebracht. Zo anders is deze groenheid, anders dan s’mensen wijsheid.

 Wijsheid die ons van den beginne af is ingegeven, door de cyclische jaargetijden van groenheid, van groeikracht, van intelligente denkkracht.

Maakbare vormkracht van voortvarendheid heeft de mens tot mensheid geleid, zoals deze zich nu aan ons manifesteert.

 Intelligentie en technische voortvarendheid heeft de mens tot revolutionaire daadkracht gebracht. Na die eeuwenlange wijsheid boeken, zijn we nu bij de virtuele intelligentie aangeland. Deze lijkt met ‘s’mensen’ geleerdheid aan de haal te gaan.

 

 En dat is niet zo best!

 Dan maar terug naar Zarathustra met zijn aarde liederen.

 2 juli 2018