vorige pagina

 

 

IK BEN DIE IK BEN. 

 

 

“ WIJ MENSHEID “

 

Ik ben die ik ben.

Mijn kracht is werkzaam uit mijn midden. Het ‘midden’ dat mijn buik is, is Hara, mijn Basis-midden.

 Ik ben die ik ben.

Energie is het wat ‘ik ben’. ‘Energie’ is het, dat mij bij elkaar houdt, als een bindende kracht, dat in heel mijn lichaam aanwezig is.

 Dit ‘totaal’, deze eenheid, maakt mijn heelheid als mens uit. Dat een uiterst klein deeltje is van de menselijke diersoort.

 ‘Mensheid” is het ‘totaal’ ervan, van al die menselijke levens op aarde. Ieder van ons maakt daar deel van uit.

 ‘Ieder van ons’ komt uit die ‘mensheid’ voort, is er een dragend deeltje van, dat ‘mensheid’ in beweging houdt.

 Elk deeltje is afhankelijk van het deeltje waarmee het verbonden is. Dat kan je kind zijn, je broer, je zus, je buur, je straat of stadsgenoot. Waarmee je, of je wilt of niet, wel verbonden blijft.

 Ik ben die ik ben.

‘Wij’ zijn die we zijn.

Wij zijn en blijven verbonden binnen een werelds liefdes verbond. Waardoor we als ‘totaal’ met elkaar verbonden blijven door die energie, levensenergie.

 “Liefdes energie” is ook levensenergie. ‘Liefde’ gaat vanuit ieder van ons, als een ‘uitstralende’ kracht de wereld in, dát is … wat ons bindt.

 Ieder van ons is autonoom, dat maakt dat ieder van ons in dat krachtenveld kan putten, uit zijn of haar eigenheid. Dat maakt ons dragers van liefde.

 Dragers van liefde zijn wij. Niet zoals de on-schuldigheid van een pasgeboren kind, maar als ‘dragers van liefde’. Vanuit een natuurlijke schuldigheid in ons bestaan.

 Die ‘natuurlijke schuldigheid’ heeft ons begrensd, door de invloed van de ‘politieke zondigheid’ in onze maatschappelijke wereld.

 Wij dienen onze natuurlijke ruimtelijkheid weer te hervinden, vanuit de contactvaardigheden van de personen die we zijn.

Wij zijn die we zijn.

 

Anthoon Lucas Budel

16 november 2021

Nijmegen