vorige pagina

 

Over de ‘daadigheid’ van de natuur en het zondagsgevoel.

 

Zondagsgevoel dringt in mij op, en die rust overmant mij. Daadigheid (natuurlijke activiteit) in bestendigheid, en geeft een gerust geweten.

 De zingende vogels brengen mij tot orde en rust. Die fluitende vogels fluiten een boodschap in van liefde, aanwezig over het hele veld. Hier ga je terug naar de natuur in een eigentijds ritme.

 Ga terug naar de natuur, in jouw eigentijds ritme, dat brengt rust en onafhankelijkheid, rust in de geest. Pijn in het lichaam, en dat geeft treurnis over ‘verleden’ momenten

 Doorstromende waaierigheid via de toppen van bomen is een noodzakelijkheid. Behalve dat het mooi weer brengt, de natuur maakt het niet uit welke kant het opwaait, of het regen of zonneschijn brengt, het beweegt de stilte (rust van de natuur) alle kanten op.

 

Anders zou er een saaie stilte ontstaan zonder beweging. Het doet mee aan dat natuurlijke ritme van dag en nacht, van de ochtend naar het avond worden, met haar stralende hoogtepunten in opgang en neergang, van de ochtend naar de dag, van de avond die overgaat in de nacht

 Op dit plekje van de aarde staande in Nederland, nabij België, aan de rand van een bosmassief. Hier ben ik aanwezig, in Heumensoord. Genoemd naar de heer Heumen, ooit bezitter van het landgoed en Kasteel Molenhoek.

 

Ja eer en Amen.

6 mei 2018