Vorige pagina

 

WE GAAN ZE HALEN : Vrijdag 21 December 2018 ...

De actiegroep vertrok vrijdagochtend met tientallen auto's en een autobus naar Griekenland om mensen op te halen, die klaar zouden zijn voor "relocatie" in een ander Europees land.

Toestemming gevraagd:  Actievoerder Rikko Voorberg vertelde vanmorgen in het NOS Radio 1 Journaal dat We Gaan Ze Halen een verzoek heeft gedaan aan de Griekse regering om 150 mensen te selecteren en van de juiste papieren te voorzien.

Daar is nog geen antwoord op gekomen, maar We Gaan Ze Halen gaat toch richting Athene. Voorberg denkt dat het "absoluut mogelijk" is dat Griekenland alsnog akkoord gaat. Zonder toestemming worden er geen mensen meegenomen, zegt hij.

 

   

 

     

 

     

Ik [Anthoon] was erbij, toen de groep met die fantastische mensen vanuit de Kanaalweg in Utrecht, richting Athene vertrokken, het weer zat niet mee, maar de mensen konden zich door gezang en gemotiveerde verhalen zich gesteund weten voor deze goede zaak.

Dorine Broekhoven uit de San Salvatoriaanse geloofsgemeenschap trof ik daar en hoorde van de pech dat haar ‘bijrijder’ niet mee kon reiden, dus moest zij alleen vertrekken. En ik kon niet mee, door een keelontsteking die ik had, en ook geen paspoort bij me. Dus dat waren allerlei omstandigheden waardoor Dorine moest afhaken op het moment dat ze in Duisburg aankwam. Maar ze blijft actief, en vertrok naar de Bethelkapel in den Haag. Waar ze ondersteuning wil verlenen aan de migranten in de kerk aldaar. Waar een estafette kerkdienst aan de gang is om uitzetting van mensen te voorkomen.

Dit alles bij elkaar maakt het voor mij heel zinnig het proces van “We Gaan Ze Halen” te blijven volgen.

Lees het; 'waarom dit Burgerinitiatief'! Alsjeblief,

het is een lang verhaal ik weet het, maar dan weet je tenminste waarom ze gaan.

 

Wil je meer lezen over het waarom van dit ‘burger initiatief’? Klik dan naar: WGZH-Correspondent.

Wil je meer lezen over de Estafette viering in de Bethelkapel Thomas Schwenckestraat in Den Haag? Klik dan naar: Bethelkapel.

 

ZONDAG 24-12-2018

ZE ZIJN AANGEKOMEN IN ATHENE !!