vorige pagina

A&O /  Alpha en Omega ...

van Geboorte naar Voltooiing.

Mensheid is ooit ontstaan na geboorte van het menselijk leven op aarde. Ooit was de aarde woest en ledig. Toen de mens de aarde ging bevolken, gingen enkelingen heersen over de grote meerderheid.

Heden is 'mensheid' zichzelf aan het verliezen. Dat doet zij door haar macht over te geven aan de machine. Anders dan in het industriŽle tijdperk, toen bracht de machine meer gelijkwaardigheid aan de mens. Heden bepaald de massa-media met hulp van communicatie kanalen en technologische hulpmiddelen, wat goed is en slecht. De 'mens' laat zich monddood manipuleren door de macht van het geld. Daar schuilt het kwaad, niet in de redenatie tussen mensen onderling over wat goed is, en wat slecht is, en wat laten we los en wat waarderen we opnieuw. Wat gaan we opnieuw waardigheid geven in de omgang met elkaar.

Maar de mens met de grote bek en het kapitaal, veroorzaakt een slaafs navolging gedrag, waardoor er steeds minder kritische kanttekeningen geplaatst worden. Waardoor normen en waarden er steeds minder toe doen