vorige pagina

        

 

Lofzang 77.

JIJ, GEEST VAN ALLE TIJDEN …

 

1.   Oh, jij, alomtegenwoordige H. Geest, ik roep jou aan. Ik speur naar jou in tijden van nood, als ik het even niet meer weet. Mijn geest houdt niet op zich open te stellen voor jouw Wijsheid, die van kosmische tijden is.

 

2.   Mij zelve openen voor jou, dat is wat ik wil, te allen tijde. Zien wil ik en horen, jouw aanwezigheid, zonder mijn moed te verliezen. Ook al zijn de spotters die narratief/negatief overal aanwezig, vaak niet zichtbaar, maar ze zijn er wel. Ik voel hun aanwezigheid in onuitgesproken woorden.

 

3.   Denkend aan vroeger, toen alles zo vanzelfsprekend leek in het begin van mijn bestaan. Vraag ik mij nu af, zal jij, altijd als vanzelfsprekend voor mij aanwezig blijven? Hoe kan mijn liefdes- vermogen, het best aansporing vinden bij alles wat ik doe, hoe kan dit jou ook welgevallig blijven?

 

4.   Jij, Geest van eeuwenlange generaties, hoe kunnen wij in jou genade vinden? Jij die als Geest en Liefde samenwerkt en ons inspireert, hoe zal het de generaties vergaan die na ons komen? Zijn wij aan het afleren, medelijden te hebben en komt woede en onbegrip daarvoor in de plaats? Jij, Geest van mededogen en begrip, die ons al zo lang aanmoedigt om het niet op te geven, ten alle tijde paraat te blijven.

 

5.    Jij, bent de macht die vrede predikt en ieder van ons zonder aanzien des persoons aanmoedigt en in wijsheid bepaald wat goed is en slecht. Jouw Geest is niet de Geest van de Bliksem en Donderslagen, ‘nee’ jouw Geest gaat recht door zee, als een machtige getuige van zichtbare waarheid.

 

6.    Vanaf het begin van alle tijden, hebben ‘jij’ en ons ‘groei/vermogen’, tijden doen ontstaan, waarin wij boven het dierlijke hebben kunnen uitgroeien. De ‘groei’ in het organisme en de ‘geest’ in het brein van ons verstand, heeft het menselijke in goede banen kunnen leiden.

 

7.    Tot aan vandaag, is de kracht van het ‘geestelijke’ bestaan, die in ons werkzaam is, als een geestelijke wet werkzaam, die ‘mensheid’ tot intelligente daden dwingt. Een wet die gedragen wordt door de gezamenlijke inspanningen van menselijke intelligentie, gedragen door de H. Geest die van alle tijden is.

 

H. Geest betekent, de H. van boven de Horizon, waar een denkbeeldige verbinding plaats vindt, tussen twee geestelijke werelden, die van de boven/geestelijke sfeer en die van de individuele menselijke wereld, dat in het menselijke brein elkaar ontmoet, waardoor het tussen geest en materie werkzaam blijkt.

 

 

Het Zij Zo.  

La Lucas